5 sange en polyamorøs ikke kan synge med på

Da brikkerne i mit kærlighedsliv for nogle år siden faldt på plads fordi jeg opdagede hvad polyamori er, og jeg selv sprang ud som polyamorøs, var der nogle dejlige, romantiske sange der pludselig ikke længere lød så romantiske i mine ører. Når man er polyamorøs, er der nemlig ikke noget der hedder ”den eneste ene”, og det gik op for mig at de fleste kærlighedssange har det som forudsætning. Pokkers. Her er 5 sange jeg ikke længere kan synge med på og mene det:

Barry White: You’re The First, The Last, My Everything

Tja, titlen siger det hele. Jeg kan umuligt love nogen at han/hun er den sidste og eneste jeg vil elske.

Dean Martin: Memories are made of this

En skøn gammel sang, men … Citat: ”One man, one wife, one love through life”. Den går vist ikke engang for de fleste monogame. Kun at elske én hele sit liv, oplever de færreste. Romantisk tanke, men ærlig talt: kunne det ikke let blive lidt kedeligt? 😉

Whitney Houston: Saving All My Love for You

Den stakkels kvinde i sangen her, elsker en mand der også elsker en anden. Det i sig selv er jo ikke så tosset i mine øjne, men desværre er han vist ikke ærlig over for sin anden, så polyamori kan man ikke kalde det – det er utroskab. Sangerinden lider desværre også af den forelskede vrangforestilling at hun aldrig vil kunne elske en anden mand end ham, og det ved enhver der har passeret de 30, ikke passer. 😉

Daniel Bedingfield: All your attention

Jeg elsker Daniel Bedingfield, men det her er simpelthen den mest besidderiske sang jeg nogensinde har hørt, og det går virkelig ikke i et polyamorøst forhold. Kæresten må ikke engang kigge på stjernerne, for han vil have at hun kigger på ham. Faktisk må hun end ikke være alene, men skal være sammen med ham. Ak. Selv en monogam må vist føle sig lidt omklamret.

Ella Fitzgerald og Louis Armstrong: I’m putting all my eggs in one basket

Citat: ”I’ve decided love divided in two won’t do”. Jeg er slet ikke enig. Min erfaring er at når man elsker to, er kærligheden ikke delt mellem to – den er fordoblet.

Ak ja, så mange sange må jeg altså nøjes med at nynne med på. Gode er de stadigvæk, men jeg kan ikke synge dem med et ærligt hjerte. Polyamorøs eller ej – kan du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *