Hvordan fungerer dit kabel tv?

Mange kan spørge sig selv, hvordan kabel tv fungerer. Teknologien udvikler sig hele tiden og kan derfor være svær at finde rundt i. Jeg ønsker derfor at oplyse jer lidt om kabel tv vejen; fra indspilningen af programmer over udsendelsen af dem til tilblivelsen af billeder i dit fjernsyn. Kabel tv består af et smart system, der transmitterer tv til dit hjem via radiosignaler. Radiosignalerne transmitteres til dit tv via kabler eller faste, optiske fibre. Udgangspunktet for denne teknologi var det traditionelle antennesystem. Antennen var normalt forbundet til dit tv-apparat via kabler. Nu til dags bliver dette system ikke brugt på samme vis.
Forenklet sagt tildeler den federale kommunikationskommission (Federal Communications Commission) en bestemt frekvens til en bestemt station. Hver station har altså hver sin frekvens, der er tildelt af FCC.


Hvordan bliver tv-programmer og fjernsynssignaler sendt?

Færdigindspillede tv-programmer fra hele verden bliver sendt til nogle satellitter. Disse satellitter svæver rundt om jorden i en fast stilling, også kaldet det geostationære kredsløb. Fra satellitterne sendes signalerne dernæst tilbage til den lokale kabelvirksomhed. Hver udbyder sender så programmerne videre og betjener på denne måde hver husstand via antenner, kabel og paraboler.
Hvordan udsendes kanalerne via kabel tv?
Som beskrevet ovenfor sendes signalerne til jeres hjem fra udbyderne af kabel tv. Signalerne når ud til jeres hjem gennem faste, optiske fibre eller koaksialkabler i form af en elektrisk strøm. I tilfælde af, at der anvendes koaksialkabler, holder forstærkere inde i kablerne signalet dominant, når det passerer gennem kablet. Kort sagt sendes signalet til dit hjem via kabelnetværket. Du kan herefter se kanalerne på tv-skærmen, når kabelboksen tyder signalerne om til de levende billeder, der gør fjernsynet til et så populært medie.

Hvilken slags kabel tv-service får du?
Udbyderne af kabel tv har en lang række serviceydelser til kabel tv, som du kan benytte dig af. Udbyderne vil altid kontrollere, at de signaler, der transmitteres, når ordentligt gennem koaksialkablet og ud til kabelstikket i dit hjem. De vil så slutte dette kabel til dine tv-apparater. Som resultat kan du se dine kabelkanaludsendelser, når fjernsynet er blevet programmeret til det formål. Kabel tv-operatøren vil tildele et nummer for hver kanal. Når du vil trykke nummeret på en bestemt kanal, vil tuneren modtage signalet fra denne bestemte frekvens reserveret af denne station. Hvis dit tv ikke understøtter kabel tv-tjenester, så er du nødt til at installere en anordning kaldet kabelboksen. Dette vil bidrage til at modtage et stort antal kanaler fra hele verden.

Hvilke fordele er der ved kabel tv?
Kabel tv har bedre modtagelseskvalitet, da data sendes af kabler og ikke gennem luften. Modtagelsen er heller ikke forstyrret af bygninger og træer, da kablerne er lagt under jorden. Kabel tv bringer dig en verden af underholdning i form af internationale kanaler ved siden af de lokale kanaler, som de også tilbyder.