Online backup fremtidens backup metode

Online backup fremtidens backup metode

For virksomheder der står og skal skifte backup system er det bestemt værd at overveje en online backup løsning, da det er fremtidens backup løsning. Nem, sikker og automatisk backup, der ikke kræver mekanisk udstyr, som f.eks. backup drev og bånd. Derudover er det en omkostningsbillig løsning, da der ikke skal betales for hardware der slides og dyre licenser til backup software.

Med den rigtige online backup løsning kan man lave bare metal restore af hele ens system, om det er en arbejdsstation eller server, så længe man kører med Windows styresystem, enten Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server.
Server typer som Exchange, SharePoint eller SQL server understøttes også med den indbyggede agent, sådan at der kan tages korrekt backup af disse med både fuld og log backup.

Online backup virker i principptet med enhver type af  Internetforbindelse der har en fornuftig upload hastighed, da data pakkes inden afsendelse til backup serveren. Derudover sikrer Intelli-data teknologien at de samme data ikke overføres igen og igen og denne metode er derfor med til at spare på data mængderne der skal overføres ved hver enkelt backup.
Ved hver backup overførsel krypteres data inden afsendelse, så sikkerheden også er i top, da kun den der kender krypteringsnøglen kan læse data igen. Dette er med til at gøre online backup til en af de sikreste typer af backup der findes på markedet idag.