Hjemmelavet basilikum pesto – den nemmeste opskrift

Det er altså for langt ude, men jeg har aldrig lavet en hjemmelavet basilikum pesto.

Dels er det fordi det var nemmere bare at købe et glas basilikum pesto i brugsen, og dels fordi det virkede noget uoverskueligt at skulle bikse basilikum pesto sammen.

Så her forleden havde jeg en kammerat på besøg (ja, havde egentlig flere venner på besøg, men nu handler historien altså om denne specifikke kammerat) og han viste mig, hvor hamrende enkelt det er, at lave sin egen pesto af basilikum, parmesan, pinjekerner og olie – se fx denne super-enkle opskrift på basilikum pesto, der er super enkel og smager virkelig godt! Super lækkert, super nemt!

Det bedste er, at med hjemmelavet pesto, kan du selv bestemme forhold som konsistens, hvor salt den skal være, hvor meget olivenolie der skal blandes i, og i det hele taget tilpasse opskriften, så den passer til mine smagsløg.

Men tro nu ikke, at de stopper her, for pesto kan laves af rigtig mange andre krydderurter og grøntsager (fx tomat, rucula salat eller purløg) og er du til asiatisk inspireret mad, skal du helt sikkert prøve at lave en pesto af koriander. Bare følg denne hjemmelavet pesto opskrift, og brug koriander i stedet for basilikum.